18/7/09

Μικρά Ποδοσφαιρικά


  • Ξεκίνημα από τον πολυμετοχικό ΠΑΟ που μέχρι στιγμής κερδίζει τις εντυπώσεις, σκορπίζοντας χρήματα είτε για ποιοτικές ενέσεις στο ρόστερ του είτε για κινήσεις περισσότερο εντυπωσιασμού Διατήρησε τον προπονητή του και τους καλύτερούς τους παίχτες ( υπάρχουν βέβαια ακόμη ανοιχτά θέματα ). Εμφανίζεται φοβερά ενισχυμένος στην επίθεση με την έλευση του σπουδαίου Τζιμπρίλ Σισέ, αποκτά ποιότητα χάρη στην παρουσία του Κατσουράνη στα αμυντικά χαφ...Από κει και πέρα όμως υπάρχουν αινίγματα και χτυπητές ελλείψεις. Αίνιγμα πρώτο φυσικά και είναι το κέντρο της άμυνας, όπου αποκτήθηκαν δύο ποδοσφαιριστές ( Καντέ, Μπίερσμιρ ) για τους οποίους λίγα σχετικά γνωρίζουμε, αλλά είμαι βέβαιος πως κανένας από τους δύο δεν μπορεί να εγγυηθεί την αλλαγή επιπέδου της αμυντική γραμμής του τριφυλλιού. Είναι απορίας άξιον πως δεν προχώρησαν στη λύση κάποιου πιο γνωστού και σίγουρου στόπερ οι διοικούντες της ομάδας και κατά προτίμηση με διαφορετικά χαρακτηριστικά Αίνιγμα δεύτερο είναι κατά πόσο ο Μπράις Μουν ( παγκίτης την περσινή χρονιά ) με βοήθειες από το Μελίσση και το Βύντρα μπορεί να αντεπεξέλθει στη θέση του δεξιού μπακ. Αίνιγμα τρίτο αποτελεί το σύστημα που θα επιλέξει ο Τεν Κάτε με δεδομένη την έλλειψη και καθαρόαιμου δεξιού χαφ, έλλειψη που διαισθάνομαι ότι θα κάνει τη ζωή δύσκολη στο Λέτο. Εξηγούμαι ευθύς αμέσως. Ο Λέτο είναι καλός παίχτης, έχει καλά στοιχεία, όμως αν ο ΠΑΟ αναπτύσσεται μονόπατα από τα αριστερά ,όπου θα υπάρχει κλασσικός παίχτης γραμμής ενώ στα δεξιά όχι, είναι πιθανό να μπλοκάρει η ίδια η διάταξη της ομάδας τα πλεονεκτήματα του Αργεντινού ακραίου χαφ. Τέλος από φιλικά του ΠΑΟ είδα μόνο αυτό με την Γκρόιτερ Φιρτ και ξεχώρισα μόνο την απόδοση του Κώστα Κατσουράνη. Προσεχώς θα έχουμε περισσότερα να πούμε.





  • Στα της ομάδας μου τώρα...Αποδυνάμωση, καλές και μέτριες επιλογές, στοιχήματα...Από τον Ολυμπιακό για διαφορετικούς λόγους αποχώρησαν αρκετοί ποδοσφαιριστές με αξιοσημείωτη παρουσία. Και ναι μεν το κενό που πήγε να δημιουργηθεί στο κέντρο της άμυνας ( βλ. Παρασκευάς Άντζας ) έκλεισε σχεδόν εν τη γενέσει του με την απόκτηση του Μέλμπεργκ, τα κενά όμως στο χώρο της μεσαίας γραμμής παραμένουν ανησυχητικά. Ο ΟΣΦΠ πήρε τον Ιταλό Έντσο Μαρέσκα, πολύ καλό ποδοσφαιριστή με χρόνια θητεία σε καλά πρωταθλήματα, και τον Ζαϊρί, πιθανότατα θα έχει βοηθητικό ρόλο. Θα στερείται όμως την παρουσία των Τζόλε, Λέτο, Μπελούτσι, Πατσατζόγλου, Μενδρινού. Οπότε ; Οπότε απαραίτητη η μεταγραφή αξιόπιστου αριστερού χαφ και ενός ποδοσφαιριστή με δημιουργικές ικανότητες που, επιτέλους, να σκοράρει σταθερά. Καλή και η επιστροφή Λεντέσμα, καλή και η μονιμοποίηση του Ντάρμπισιρ στην επίθεση αλλά δεν αρκούν σε καμιά περίπτωση, ειδικά αν αναλογιστούμε την ενίσχυση του άμεσου ανταγωνιστή. Πάντως, θεωρώ πως λίγο-πολύ και φέτος θα ισχύει το αξίωμα " καλύτερη ενδεκάδα ο ΟΣΦΠ, καλύτερο ρόστερ ο ΠΑΟ " με τη διαφορά όμως ότι φέτος η ενδεκάδα του βάζελου θα είναι ποιοτικότερη

--- ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ---

6 σχόλια:

  1. θέλουμε αριστερό εξτρέμ. Και στην Πανάθα για back up και στην United για καλύτερη γνώση της θέσης σε σχέση με τους προσαρμοστικούς ποδοσφαιριστές που θα παίξουν τη θέση, τύπου νανι παρκ και γουάζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΠΑΟΚ, που υποτίθεται ότι είναι η ομάδα μου, έκανε κινήσεις εντυπωσιασμού των ηλίθιων οπαδών που τους έλεγαν "Κουτσιανικούλης" κι άκουγαν "Messi". Δυστυχώς, δεν πιστεύω ότι θα έχει την ίδια πορεία με πέρυσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η πανάθα όμως δεν έχει καν δεξί εξτρέμ, το αριστερό σε νοιάζει

    και η united φέτος θα έχει προβλήματα, πιστεύω
    ο κριστιάνο και ο κουασιμόδος έβαζαν σχεδόν 40 γκολ μαζί κάθε χρόνο, άσε που φέτος δεν θα τη φοβάται και κανείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν σου αρέσει ο Κουτσιανικούλης ε ? γιατί ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Κατσουράνης όντως κάνει την διαφορά στον παναθηναϊκό τωρά για τον cisse δεν ξέρω ίσως θελεί τον χρόνο του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πάντως τις προδιαγραφές τις έχει, είναι ορθή κίνηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή